

Agenda





Riverland Mallee Coorong Local Health Network Governing Board

Date: Friday 24 November 2023

Time: 11.00am-2.00pm

Venue: Murray Bridge Hospital Board Room & TEAMs

Members: Chair, Peter Joyner (PJ), Elaine Ashworth (EA), Claudia Goldsmith (CG),

Mel Ottaway (MO), Fred Toogood (FT), Richard Hearn (RH), Sonia Waters (SW)

Attendees: Wayne Champion (WC) - CEO, Craig Lukeman (CL) - CFO, Louise Greenlees (LG) -

Director People & Culture

Apologies:

Guests: Debbie Martin, Executive Director and Julianne O'Connor, Chief Clinical Advisor, RSS

Minute taker: Jeanette Brown (JB)

Acknowledgement

We would like to acknowledge the Ngarrindjeri custodians of the Land and waters we are meeting upon today. We respect their spiritual relationship with their country and acknowledge that their cultural beliefs are an important focus of their past, present and future. We also pay respect to the cultural authority of Aboriginal people in attendance from other areas.

Item no.	Item	Member	Page no.	Timing
1	PRESENTATION			11.00am
1.1	Rural Support Service – Debbie Martin, Executive Director and Julianne O'Connor, Chief Clinical Advisor	PJ	Presentation	30 min
1.2	RMCLHN Susan Peterson, Senior Communications Advisor	SP	Presentation	15 min
2	IN CAMERA DISCUSSION			11.45am
3	MEETING OPENING			12.15pm
3.1	Acknowledgement / Present and Apologies	PJ	-	
3.2	Interests and Conflicts Disclosure Log	All	5 – 6	
3.3	Confirmation of Minutes (Draft) 3.3.1 - Minutes of Meeting 27 October 2023 3.3.2 - Minutes of Annual Public Meeting held 2 November 2023	PJ	7 – 16 17 -24	5 mins
3.4	Review Actions Log	PJ	25 - 26	
3.5	Review Board Work Plan	PJ	27 – 28	

OFFICIAL

4	MATTERS FOR DECISION		12.20pm	
4.1	Nil			
5	COMMITTEE REPORTS / RECOMMENDATIONS		12.20pm	
5.1	RMCLHN Board Finance Committee 5.1.1 - Minutes 26 October 2023 (Draft) 5.1.2 - Chair Update 5.1.3 - Cost Savings	CG CG CL	29 - 40 Verbal Verbal	10mins
5.2	RMCLHN Board Clinical Governance Committee 5.2.1 - Minutes 27 October 2023 (Draft) 5.2.2 - Chair Update	EA	41 - 48 Verbal	
5.3	RMCLHN Board Aged Care & Disability Governance Committee 5.3.1 – Minutes 26 October 2023 (Draft) 5.3.2 – Chair Update	RH	49 – 58 Verbal	
5.4	RSS Governance Committee 5.4.1 RSS Governance Committee Meeting - Minutes 12 October 2023 (draft approved for circulation) - Summary 12 October 2023 5.4.2 RMCLHN Representative Update	МО	59 - 66 67 - 68 Verbal	
	LUNCH			12.30pm
6	MATTERS FOR DISCUSSION			1.00pm
6.1	CEO Performance Review	PJ	Verbal	15mins
6.2	WH&S Strategies for Staff	WC	69 - 72	
6.3	Board Reporting Review	WC	73 – 86	
6.4	Barmera Retirement Village AGM Report	WC	87 - 92	
7	STANDARD AGENDA ITEMS FOR DISCUSSION			1.15pm
7.1	Performance Reports 7.1.1 Finance and FTE Report 7.1.2 KPI Monthly Performance Report 7.1.3 People and Culture Report 7.1.4 Quality and Safety Reports	CL/AM	93 – 96 97 – 98 99 – 104 105 – 148 149 – 166	25 mins
7.2	RMCLHN Planning Update 7.2.1 RMCLHN 2023-24 Operational Plan Status Report 7.2.2 Mannum Services Plan	WC	167 – 174 175 - 254	
8	MATTERS FOR NOTING			1.40pm
8.1	Chairperson Report	PJ	255 - 256	

OFFICIAL

8.2	Chief Executive Officer Report	WC	257 - 260	40
8.3	RMCLHN 2023 Staff Survey Action Plan	WC	261 - 274	10 mins
8.4	RMCLHN Workplace Wellbeing Annual Report	WC	275 - 282	
9	MATTERS FOR INFORMATION			1.50pm
	Nil			
10	ITEMS APPROVED BY CEO FOR NOTING			1.50pm
10.1	Nil	wc		
11	CORRESPONDENCE			1.50pm
11.1	Incoming – 11.1.1 – Regional HAC Conference Post Event Information Pack	WC	283 - 326	5 min
11.2	Outgoing - Nil	WC		
12	MEETING FINALISATION			1.55pm
12.1	Questions / Comments	PJ	-	
12.2	Review actions to be taken	PJ	-	5 min
12.3	Meeting Evaluation/Suggestions	PJ	-	

Meeting Close: 2.00 pm

Next Meeting: Date: January 2024 (tbc)

Time: tbc Location: tbc

Apologies:

THIS PAGE IS INTENTIONALLY LEFT BLANK