



Agenda



Riverland Mallee Coorong Local Health Network Governing Board

Date: Friday 27 October 2023

Time: 11.45am-2.15pm

Venue: Pinnaroo Hospital Meeting Room & TEAMs

Members: Chair, Peter Joyner (PJ) - Chair, Elaine Ashworth (EA), Claudia Goldsmith (CG),

Mel Ottaway (MO), Fred Toogood (FT), Richard Hearn (RH), Sonia Waters (SW)

Attendees: Wayne Champion (WC) – CEO, Craig Lukeman (CL) – CFO, Karen Hollitt (KH) –

EDON, Anne McKinlay (AM) - QRS Manager, Sharon Wingard (SW) - Director

Aboriginal Health (Presentation).

Apologies:

Minute taker: Jeanette Brown (JB)

Acknowledgement

We would like to acknowledge the Ngarkat custodians of the Land and waters we are meeting upon today. We respect their spiritual relationship with their country and acknowledge that their cultural beliefs are an important focus of their past, present and future. We also pay respect to the cultural authority of Aboriginal people in attendance from other areas.

Item no.	Item	Member	Page no.	Timing
1	PRESENTATION			11.45am
1.1	RMCLHN Executives Members Presentations – Sharon Wingard	sw	Presentation	20 min
2	IN CAMERA DISCUSSION			12.05pm
	LUNCH			12.30pm
3	MEETING OPENING			1.00pm
3.1	Acknowledgement / Present and Apologies	PJ	-	
3.2	Interests and Conflicts Disclosure Log	All	5 – 6	
3.3	Confirmation of Minutes of Meeting held 28 September 2023 (Draft)	PJ	7 – 16	5 mins
3.4	Review Actions Log	PJ	17	
3.5	Review Board Work Plan	PJ	18 – 19	

OFFICIAL

4	MATTERS FOR DECISION			1.05pm
4.1	Board Development – KPMG Proposal	WC	20 - 52	
4.2	Q1 Aged Care Quarterly Report (Late paper when data available)	CL	Late Paper	15mins
4.3	CEO Performance Review	PJ	Verbal	
5	COMMITTEE REPORTS / RECOMMENDATIONS		1.20pm	
5.1	RMCLHN Board Finance Committee			10mins
	5.1.1 - Minutes 29 September 2023 (Draft) 5.1.2 – Chair Update	CG	53 - 60 Verbal	
5.2	RMCLHN Board Clinical Governance Committee		61 70	
	5.2.1 - Minutes 29 September 2023 (Draft) 5.2.2 - Chair Update	EA	61 - 70 Verbal	
5.3	RMCLHN Board Aged Care & Disability Governance Committee		71 – 78	
	5.3.1 – Minutes 28 September 2023 (Draft) 5.3.2 – Chair Update	RH	Verbal	
5.4	RMCLHN Board Audit & Risk Committee 5.4.1– Minutes 7 September 2023 (Draft) 5.4.2 – Chair Update	PJ	79 - 86 Verbal	
5.5	RSS Governance Committee			
	 5.5.1 RSS Governance Committee Meeting Minutes 12 September 2023 (draft approved for circulation) Summary 12 September 2023 5.5.2 RMCLHN Representative Update Including Summary RSS Stakeholder Forum Report 	МО	87 - 94 Verbal	
6	MATTERS FOR DISCUSSION			1.30pm
6.1	EDCI and RACE KPI Report	WC	95 - 112	5mins
7	STANDARD AGENDA ITEMS FOR DISCUSSION			1.35pm
7.1	Performance Reports 7.1.1 Finance and FTE Report 7.1.2 KPI Monthly Performance Report 7.1.3 People and Culture Report 7.1.4 Quality and Safety Reports	CL/AM	113 – 116 117 – 118 119 – 124 125 – 162 163 – 186	25 mins
7.2	RMCLHN Planning Update 7.2.1 RMCLHN 2023-24 Operational Plan Quarterly Report	wc	187 - 198	
8	MATTERS FOR NOTING			2.00pm
8.1	Chairperson Report	PJ	199 - 200	5 mins

OFFICIAL

9	MATTERS FOR INFORMATION			2.05pm
9.1	Nil	wc		
10	ITEMS APPROVED BY CEO FOR NOTING			2.05pm
10.1	Nil	WC		
11	CORRESPONDENCE			2.05pm
11.1	Incoming – 11.1.1 – Prudential Compliance Audit Management Letter 2023	WC	205 - 208	5 min
11.2	Outgoing - Nil	WC		
12	MEETING FINALISATION			2.10pm
12.1	Questions / Comments	PJ	-	
12.2	Review actions to be taken	PJ	-	5 min
12.3	Meeting Evaluation/Suggestions	PJ	-	

Meeting Close: 2.15 pm

Next Meeting: Date: 24 November 2023

Time: 11.00am – 2.00 pm

Location: Murray Bridge + TEAMs

Apologies:

THIS PAGE IS INTENTIONALLY LEFT BLANK