

OFFICIAL



## **Riverland Mallee Coorong Local Health Network Governing Board**

Date: Time: Venue:	Friday 25 August 2023 1.00 pm – 4.45 pm Level 9, CiriCentre Building, Hindmarsh Square, Adelaide
Members:	Chair, Elaine Ashworth (EA) – A/Chair, Claudia Goldsmith (CG),
	Mel Ottaway (MO), Fred Toogood (FT), Richard Hearn (RH, Sonia Waters (SW)
Attendees:	Wayne Champion (WC) – CEO, Craig Lukeman (CL) – CFO, Sharon Wingard (SWi) - DAH
Guests:	Kelli Ramm (KR) – A/EDONM, Anne McKinlay (AM) – QRS Manager
	ANMF Delegates (at 4.00 pm)
Apologies:	Peter Joyner (to 4.00 pm)

Minute taker: Colleen Norton (CN) / Jeanette Brown (JB)

#### Acknowledgement

We would like to acknowledge the Kaurna custodians of the Land and waters we are meeting upon today. We respect their spiritual relationship with their country and acknowledge that their cultural beliefs are an important focus of their past, present and future. We also pay respect to the cultural authority of Aboriginal people in attendance from other areas.

ltem no.	Item	Member	Page no.	Timing
1	PRESENTATION A			1.00 pm
1.1	RMCLHN Overview	WC		20 min
2	<b>IN CAMERA DISCUSSION</b> (1.20pm and following Item 1.2)			1.20pm
3	MEETING OPENING			1.40pm
3.1	Acknowledgement / Present and Apologies	EA	-	
3.2	Interests and Conflicts Disclosure Log	All	5 - 6	
3.3	Confirmation of Minutes of Meeting held 28 July 2023 (Draft)	EA	7 – 16	5 mins
3.4	Review Actions Log	PJ	17 - 18	
3.5	Review Board Work Plan	PJ	19 -20	
4	MATTERS FOR DECISION			1.45pm
4.1	RMCLHN Terms of Reference	WC	21 - 48	



### OFFICIAL

4.2	RSS Governance Committee Process for appointing members	WC/MO	49 - 56	20 min
4.3	RSS Regional LHN 3 year Rolling Internal Audit Plan	WC	57 - 82	
4.4	RMCLHN Minor Works 2023-24	WC	83 - 86	
5	COMMITTEE REPORTS / RECOMMENDATIONS	-		2.05pm
5.1	RMCLHN Board Finance Committee 5.1.1 - Minutes 27 July 2023 (Draft) 5.1.2 - Minutes Joint Meeting Finance and Audit & Risk Committee 7 August 2023 (Draft) 5.1.3 – Chair Update	CG	87 - 100 101 - 104 Verbal	
5.2	RMCLHN Board Clinical Governance Committee 5.2.1 - Minutes 28 July 2023 (Draft) 5.2.2 – Chair Update	EA	105 - 114 Verbal	10 mins
5.3	RMCLHN Board Aged Care & Disability Governance Committee 5.3.1 – Minutes 27 July 2023 (Draft) 5.3.2 – Chair Update	МО	115 - 124 Verbal	
5.4	<ul> <li>RSS Governance Committee</li> <li>5.4.1 RSS Governance Committee Meeting <ul> <li>Minutes 12 July 2023 (draft approved for circulation)</li> <li>Summary 12 July 2023</li> </ul> </li> <li>5.4.2 RMCLHN Representative Update</li> </ul>	МО	125 - 130 131 - 132 Verbal	
6	MATTERS FOR DISCUSSION			2.15pm
6.1	Staffing requirements in Residential Aged Care	WC	133 - 136	
6.2	RMCLHN 2022-23 Compliance Certification	WC	137 - 148	
6.3	RMCLHN Governing Board and Committee 2023 Evaluation	WC	149 - 170	30 mins
6.4	RMCLHN Annual Public Meeting 2023	WC	171 - 172	
6.5	Karoonda Medical Services	WC	173 - 176	
6.6	RMCLHN Service Agreement	WC	177 - 207	
6.7	Protective Security	WC	208 - 242	
7	STANDARD AGENDA ITEMS FOR DISCUSSION			2.45pm
7.1	Performance Reports 7.1.1 Finance and FTE Report 7.1.2 KPI Monthly Performance Report 7.1.3 People and Culture Report 7.1.4 Quality and Safety Reports	CL/ WC/ AM	243 - 246 247 - 248 249- 254 255 - 292 293 - 318	20 mins
	1	1		1

#### OFFICIAL

7.2	RMCLHN Planning Update 7.2.1 2022-23 Operational Plan Status Report 7.2.2 RMCLHN Strategic Asset Management Plan	WC	319 - 342 343 - 403	15 mins	
8	MATTERS FOR NOTING	1		3.20 pm	
8.1	Chairperson Report	PJ	404 – 405		
8.2	Chief Executive Officer Report	WC	406 – 409	5 mins	
9	MATTERS FOR INFORMATION			3.25 pm	
9.1	Election Commitments	WC	410 - 430	5 mins	
10	ITEMS APPROVED BY CEO FOR NOTING			3.30pm	
10.1	Standalone Website Proposal	WC	431 - 470	10 min	
11	CORRESPONDENCE			3.40pm	
11.1	Incoming 11.1.1 DHW – Insurance and Risk Management Arrangements 2023-24 11.1.2 RSS – Update re Cyber Security Breach	wc	471 – 493 494 - 495	10 min	
11.2	Outgoing - Nil		-		
12	MEETING FINALISATION			3.50 pm	
12.1	Questions / Comments	PJ	-		
12.2	Review actions to be taken	PJ	-		
12.3	Meeting Evaluation/Suggestions	PJ	-		
13	PRESENTATION B			4.00 pm	
13.1		WC		45 mins	

Meeting Close: 4.45 PM

Next Meeting:	Date: Friday 29 September 2023
	Time: 11.30 am – 2.30 pm
	Location: Lameroo Hospital and Teams

Apologies:



# THIS PAGE IS INTENTIONALLY LEFT BLANK