

OFFICIAL



## **Riverland Mallee Coorong Local Health Network Governing Board**

Date:	Friday 23 February 2024
Time:	11.00 am – 2.00 pm
Venue:	Rural Support Service, Adelaide & Teams
Members:	Chair, Peter Joyner (PJ), Elaine Ashworth (EA), Claudia Goldsmith (CG),
	Richard Hearn (RH), Mel Ottaway (MO), Fred Toogood (FT), Sonia Waters (SW)
Attendees:	Wayne Champion (WC) – CEO, Craig Lukeman (CL) – CFO, Louise Greenlees (LG) – DP&C
Minute taker:	Jeanette Brown (JB)

#### Acknowledgement

We would like to acknowledge the Kaurna custodians of the Land and waters we are meeting upon today. We respect their spiritual relationship with their country and acknowledge that their cultural beliefs are an important focus of their past, present and future. We also pay respect to the cultural authority of Aboriginal people in attendance from other areas.

ltem no.	Item	Member	Page no.	Timing	
1	PRESENTATION - Nil				
2	IN CAMERA DISCUSSION			11.00am	
3	MEETING OPENING			11.40am	
3.1	Acknowledgement / Present and Apologies	PJ	-		
3.2	Interests and Conflicts Disclosure Log	All	5 - 6	5 mins	
3.3	Confirmation of Minutes of Meeting held 24 January 2024 (Draft)	PJ	7 – 18		
3.4	Review Actions Log	PJ	19 - 20		
3.5	Review Board Work Plan	PJ	21 -22		
4	MATTERS FOR DECISION			11.45	
4.1	Approval for rLHN CEOs to execute contracts under GP Agreement	WC	23 - 26	5 mins	
5	COMMITTEE REPORTS / RECOMMENDATIONS			11.50am	
5.1	RMCLHN Board Finance Committee	CG			

### OFFICIAL

	5.1.1 - Minutes 23 January 2024 (Draft) 5.1.2 – Chair Update		27 - 40 Verbal		
5.2	RMCLHN Board Clinical Governance Committee 5.2.1 - Minutes 24 January 2024 (Draft) 5.2.2 – Chair Update	EA	41 - 50 Verbal	20 mins	
5.3	RMCLHN Board Aged Care & Disability Governance Committee 5.3.1 – Minutes 23 January 2024 (Draft) 5.3.2 – Chair Update	RH	51 - 62 Verbal	20 11113	
5.4	RSS Governance Committee 5.4.1 RSS Governance Committee Meeting - Minutes 13 December 2023 (approved) - Summary 13 December 2023 5.4.2 RMCLHN Representative Update 5.4.3 Expanded RSS Stakeholder Forum	МО	63 - 68 69 - 70 Verbal 71 - 72		
6	MATTERS FOR DISCUSSION			12.10pm	
6.1	Governing Board Education Plan	PJ	Verbal		
6.2	Mental Stress Incidents Summary	WC/LG	73 -80		
6.3	RMCLHN Staff Survey	WC/LG	81 - 96		
6.4	Medical Malpractice Claims Report 2023	WC	97 - 98	20 mins	
6.5	RMCLHN CEO Performance Review	PJ	Verbal		
6.6	Paediatric Review	WC	99 - 100		
	LUNCH			12.30pm	
7	STANDARD AGENDA ITEMS FOR DISCUSSION			1.00pm	
7.1	Performance Reports 7.1.1 Finance and FTE Report 7.1.2 KPI Monthly Performance Report 7.1.3 People and Culture Report 7.1.4 Quality and Safety Reports	CL/ WC/ LG	101 - 104 105 - 106 107- 112 113 - 154 155 - 166	30 mins	
7.2	RMCLHN Planning Update 7.2.1 2022-23 Operational Plan Monthly Status Report 7.2.2 RMCLHN Planning Workshop Report – Our Future Workforce	wc	167 - 174 175 – 226	10 mins	
8	MATTERS FOR NOTING			1.40 pm	
8.1	Chairperson Report	PJ	227 – 228		
				10 mins	

OFFICIAL

9	MATTERS FOR INFORMATION			
9.1	Nil			
10	ITEMS APPROVED BY CEO FOR NOTING			
10.1	Nil			
11	CORRESPONDENCE			1.50pm
11.1	Incoming 11.1.1 Minute from CE SA Health re Treasurer's Instruction 8 and Minister's Financial Authorisation to LHNs 11.1.2 NSQHS Standards Accreditation Notification		233 - 238 239 - 240	5 min
11.2	Outgoing 11.2.1 P Brass Reappointment		241	
12	MEETING FINALISATION			1.55 pm
12.1	Questions / Comments	PJ	-	
12.2	Review actions to be taken	PJ	-	
12.3	Meeting Evaluation/Suggestions	PJ	-	

#### Meeting Close: 2.00 PM

Next Meeting: Date: Thursday 28 March 2024 Time: 11.00 am – 2.00 pm Location: Berri Hospital and Teams

Apologies:



# THIS PAGE IS INTENTIONALLY LEFT BLANK